Pravděpodobně jste o tomto úspěšném a vychvalovaném operačním systému slyšeli dost na to, abyste se rozhodli, jak brzy jej začnete používat i vy. Nejspíš se nebudete už dlouho spoléhat na devět let stará Windows XP... Máme tedy pro vás malou mapu všech zajímavých cest a cestiček, které vás k podnikové variantě Windows 7 dovedou pohodlně a co nejvýhodněji.

Darina VodrážkováDarina Vodrážková
LicenceLicence
28.01.2010 0:00:0028.01.2010 0:00:00

Darina Vodrážková

licenční expert a konzultant

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Všechny cesty k Windows 7

Potřebujete u vás ve firmě

  • zvyšovat produktivitu?
  • šetřit čas?
  • chovat data a rozdělanou práci v bezpečí?
  • znova objevit radost z práce s počítačem?

A ještě nemáte na svých strojích Windows 7 Professional?

Pravděpodobně jste o tomto úspěšném a vychvalovaném operačním systému slyšeli dost na to, abyste se rozhodli, jak brzy jej začnete používat i vy. Nejspíš se nebudete už dlouho spoléhat na devět let stará Windows XP... Máme tedy pro vás malou mapu všech zajímavých cest a cestiček, které vás k podnikové variantě Windows 7 dovedou pohodlně a co nejvýhodněji.

jak nejlépe pořídit Windows 7

OEM licence

Nejnižší cena operačního systému stojí na licenci OEM, lze ji tedy pořídit pouze předinstalovanou na konkrétním novém PC. Licence je tedy nepřenositelná (zanikne spolu s hardwarem), právo na upgrade (Software Assurance) lze dokoupit v multilicenční smlouvě, právo na downgrade o 1 verzi níže (čili na Windows Vista Business), dočasně až na Windows XP.

cena: je součástí ceny kompletní konfigurace vč. hardwaru

Get Genuine Windows Agreement (GGWA)

Pomocí smlouvy Get Genuine Windows Agreement (GGWA) ve verzi Windows 7 Professional můžete elegantně dořešit legálnost desktopových operačních systémů a dostat se rovnou k Windows 7. Tato smlouva je v podstatě jedinou rozumnou možností, jak doplnit chybějící OEM licence na více než 5 počítačích a nemuset si pořizovat nový počítač se systémem (tj. OEM) nebo drahé krabicové verze.

orientační cena za jednu licenci: 3500 Kč (minimum je 5 licencí)

orientační cena za jednu licenci - méně než 5 licencí: 3700 Kč (Get Genuine Kit - GGK)

Dokoupení Software Assurance (SA)

Koupili jste je v období po 1. srpnu roku 2008. Ještě jednou, naposled, byla prodloužena nabídka společnosti Microsoft na dokoupení Software Assurance (SA) k počítačům s legálním OS Windows v edici Professional, Business a Ultimate. Tento akt vás přivede k Windows 7 Professional, ba dokonce i Windows 7 Enterprise za výbornou cenu. Běžně je možné dokoupit SA pouze do 90 dnů od pořízení OEM licence společně s novým počítačem, jedná se tedy o výjimku z tohoto pravidla. Podrobnosti jsou popsány ve starším článku, prodloužená nabídka platí do 30. 6. 2010!

Sofware Assurance můžete zaplatit najednou na dva roky (ve smlouvě Open License), či ve stejném termínu postupně na 3 roky.

Windows 7 Upgrade

Máte starší, ale dosud dobře sloužící počítače s legální licencí Windows XP Professional? Můžete si k nim dokoupit upgrade a do konce dubna2010multilicenčních programech dokonce o 35 % levněji! Pokud zvolíte licenci Upgrade včetně Software Assurance, získáte nejen dveře otevřené k dalším verzím, ale také k Windows 7 Enterprise.

Schází vám azimut pro lepší orientaci na naší mapě?

Máme pro vás příjemné, vzdělané a chytré průvodkyně. Zavolejte nebo napište a poraďte se o tom, jakou cestou se nejlépe dostaneme do cíle.

Další turistické značky

technické a praktické:

obchodní:

licenční:

Není-li uvedeno jinak, jsou všechny ceny v tomto článku bez DPH a mohou se měnit s pohybem kurzu zahraničních měn.