Vzhledem k charakteru MSDN jako předplatného s omezenou dobou trvání je důležité mít přístup k informacím o tom, od kdy do kdy předplatné trvá, jaká je lhůta pro jeho obnovení. Také je možné po celou dobu předplatné spravovat, upravovat sadu zásilek, případně změnit uživatele, jemuž je předplatné přiděleno, atd. Otázky a odpovědi pokrývají nejčastější úkony. S těmi výjimečnými vám jistě poradíme.

Jitka FrolíkováJitka Frolíková
MSDNMSDN
08.06.2010 18:10:0008.06.2010 18:10:00

Jitka Frolíková

správce stránek MSDN a TechNet

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Přístup k informacím o průběhu předplatného

Aktualizováno 30. srpna 2011

Jednoleté předplatné MSDN

K přístupu do všech důležitých oblastí, které může aktivní předplatitel využívat (zásilky, Download, podpora), se lze dostat až po registraci předplatného přes odkazy Activate your New MSDN Subscription nebo Activate your Renewal MSDN Subscription.

Na stejné stránce se po přidělení identifikačního čísla (bude na plastikové kartě v první zásilce) můžete již přímo přihlásit ke svému účtu. Poté jsou vám vpravo nahoře k dispozici odkazy:

  • View my Latest MSDN Shipments – nejnovější zásilky
  • View my Historical MSDN Shipments – přehled zásilek
  • View/Update MSDN Account Details – místo pro změny jména, kontaktního e-mailu, telefonu, dodací adresy, ověření expirace
  • Change Your Media/ Language Pack – místo pro změny jazykového balíku a typu médií
  • New! Order Additional Components – možnost objednat zdarma náhradní pořadače

Obsah zásilek si můžete ověřit na stránkách o zásilkách MSDN:

Pokud budete provádět změny, neprojeví se okamžitě, ale až ve lhůtě 48 hodin. Změny může na vaši žádost provádět také společnost DAQUAS, s.r.o.Informační centrum MSDN.

Zvláštním případem je změna firmy užívající předplatné (dojde např. ke změně názvu, fúzi, rozdělení firem s delimitací sw). Daná společnost musí poslat elektronicky žádost na hlavičkovém papíře se stručným zdůvodněním (v angličtině) do Irska. Společnost DAQUAS, s.r.o. – Informační centrum MSDN vám může asistovat a ověřit, zda vaše žádost byla akceptována.

Multilicenční víceleté předplatné MSDN

Výhody předplatného MSDN (zásilky, Download, podpora) může předplatitel využívat až po registraci předplatného na stránkách VLSC. Teprve ve chvíli, kdy obdrží e-mail z předplatitelského střediska s přístupovým číslem výhod MSDN (Benefit Access Number, BAN) a s dalšími instrukcemi.

  • na stánkách VLSC kromě registrace předplatného najdete: 
    • přehled licencí a informace o společnosti, která licence vlastní
    • druh smlouvy 
    • termín ukončení platnosti smlouvy
    • produktové klíče MAK a KMS. U MSDN Operating Systems a Visual Studio Professional/MSDN jsou to operační systémy desktopové i serverové, u Visual Studia Premium/MSDN a Visual Studia Ultimate/MSDN je to i Office a jeho aplikace 

 Pokud by vznikl problém při přístupu na VLSC stránky, doporučujeme se nejprve obrátit na Středisko odborné pomoci VLSC, má běžnou pracovní dobu a na e-mailové dotazy odpovídá během jednoho pracovního dne. Chcete-li telefonovat nebo psát, připravte si číslo smlouvy a ostatní náležitosti: mvlshelpa@msdirectservices.com, případně VLservem@microsoft.com tel: 800 142 359.

Co je to BAN / přístupové / identifikační číslo a kde ho získám?

Přístupové číslo výhod MSDN (Benefit Access Number – BAN), někdy bývá označováno jako Subscription ID, je kód sloužící jako identifikátor při veškeré komunikaci týkající se předplatného, umožňuje přístup na stránku MSDN Subscriber Download a využívání podpory.

  • Každý předplatitel získá své číslo až po aktivaci/registraci.
  • Předplatitel jednoleté verze MSDN obdrží číslo na plastikové kartě v první dodávce z centrály MSDN.
  • Předplatitel víceletého MSDN dostane číslo e-mailem z předplatitelského střediska nebo mu ho může sdělit Administrátor MSDN.

Pokud dojde k nějakým nesrovnalostem, pošlete údaje o předplatiteli, ev. o společnosti, která je majitelem licence MSDN, na Informační centrum MSDN pro ČR.

Kde zjistím, kdy mé předplatné MSDN končí?

Jen ten, komu předplatné končí a zajistí si včas podle možností (viz FAQ – sekce Prodloužení předplatného) prodloužení, může využít slev.
U jednoletého MSDN je expirace uvedena na plastikové kartě nebo na registrační stránce MSDN.
U předplatného pořízeného v rámci jakékoliv multilicenční smlouvy je datum expirace uvedeno v záložce "Licence – Přehled vztahů – Licence podrobnosti".