Jestli vás živí práce vývojáře, určitě rádi využijete nástroje, které jsou co k čemu. Zajímá vás, které to jsou? Nejen, že vám to povíme, ale ještě jsme tentokrát posly dobrých zpráv, protože teď na jaře jsou mnohé z nich lépe zpřístupněny díky speciálním nabídkám a cenám. Pro mnoho uživatelů „nemicrosoftích“ produktů se tak pootevřely dveře do světa vývoje.

Jitka FrolíkováJitka Frolíková
SoftwareSoftware
25.03.2009 13:42:0025.03.2009 13:42:00

Jitka Frolíková

správce stránek MSDN a TechNet

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Nástroje, které si na sebe rychle vydělají

Jestli vás živí práce vývojáře, určitě rádi využijete nástroje, které jsou co k čemu. Zajímá vás, které to jsou? Nejen, že vám to povíme, ale ještě jsme tentokrát posly dobrých zpráv, protože teď na jaře jsou mnohé z nich lépe zpřístupněny díky speciálním nabídkám a cenám. Pro mnoho uživatelů „nemicrosoftích“ produktů se tak pootevřely dveře do světa vývoje, jehož synonymy jsou především:

  • rychlost: objektově orientovaná architektura je jen základem, který dokonale akcelerují všechny „vychytávky“ zaměřené na absolutní produktivitu. Co nejméně ztrácet čas tupou dřinou, co nejvíce prostoru pro kreativní práci.
  • robustní kód: nástroje disponují vestavěnými ladícími funkcemi a testovacími moduly
  • zasazení aplikace do prostředí: různé operační systémy, různé spolupracující produkty, vazby mezi nimi a vzájemná interakce, to všechno musíte mít pod kontrolou, má-li být vaše aplikace bezproblémová
  • týmová spolupráce: je limitujícím faktorem úspěchu. Hladká komunikace a předávání práce mezi tvůrci, kteří se podílejí na jednom finálním výsledku, to je oblast, kterou Microsoft rozhodně neignoruje
  • ohled na uživatele a jeho potřeby: grafické rozhraní, které si uživatel zamiluje, je první věc, která rozhoduje o úspěchu jakékoli aplikace

Co je k čemu?

rodina Expression

pro tvorbu grafických rozhraní, webových projektů, uživatelských rozhraní ve 3D, správu grafiky a multimediálního obsahu, konverze a publikování videa…

Visual Studio

pokročilé vývojové nástroje v dokonale padnoucím IDE, ladicí funkce, práce s databázemi, klientské webové aplikace, perfektní IntelliSense při psaní v jakémkoliv jazyce a rovnocenná podpora managed/unmanaged kódu

Visual Studio Team Edition

bohatší nástroje specifické pro různé role ve vývojovém týmu (vývojář a databázový specialista, tester, architekt – analytik) a platforma pro jejich spolupráci, která nikoho zbytečně nezatěžuje, ale skutečně zefektivňuje cestu k výsledku

Visual Studio s MSDN

kromě nástrojů pro vývoj také kompletní sbírka aktuálních, minulých i budoucích produktů z dílny Microsoftu určená pro testování a ladění vašich aplikací

Rodina Expression 2

Expression Web

Nástroj pro realizaci grafických návrhů webových stránek. Kromě přípravy statických stránek založených na propracovaném systému šablon a vynikající podpory CSS nabízí vkládání funkčních prvků pro platformu ASP.NET. Na velmi dobré úrovni je podpora PHP včetně IntelliSense.

cena 8 500 Kč, upgrade1 3 000 Kč

Expression Blend

Nástroj pro tvorbu grafického rozhraní, které je založeno na Windows Presentation Foundation a Silverlight. Nová podpora pro JavaScript, vertex animace a embedded fonty. Vývojáři i designéři mohou spolu vytvářet, testovat a upravovat projekty každý ve svém prostředí.

cena 13 500 Kč, upgrade1 3 000 Kč

Expression Design

je profesionální ilustrační a grafický nástroj nativně kombinující práci s vektorovou i bitmapovou grafikou. Najdete v něm nečekaně šikovné funkce a možnosti, které překvapí i tradiční milovníky photoshopů a podobných produktů. Je ideálním nástrojem na tvorbu grafiky pro Expression Blend a Expression Web.

cena2 7 500 Kč

Expression Media

Prostředek pro správu veškerých multimediálních elementů, které se uplatní ve vaší tvorbě – fotografií, zvuků, videí a filmů. Umožňuje je vizualizovat, katalogizovat, editovat metadata, uchovávat je na nejrůznějších úložištích, vyhledávat, třídit, popisovat, konvertovat, archivovat, zálohovat.

cena 6 000 Kč, upgrade1 3 000 Kč

Expression Encoder

Nástroj pro konverzi a publikování videa s podporou vysokého rozlišení. Pracuje s širokým spektrem formátů. Umožňuje optimalizaci téměř všech typů videozáznamů pro použití na webových stránkách v podobě streamovaného videa, multimediální reklamy atd.

cena 6 500 Kč, upgrade1 3 200 Kč

Expression Studio

Obsahuje všechny výše zmíněné produkty včetně Visual Studio 2008 Standard.

cena 18 500 Kč, upgrade1 9 500 Kč

Expression Subscription

Produkty Expression se vyvíjejí a přibývají, proto je výhodné si předplatit celou sadu, obohacenou ještě o Office, Visio, operační systém a další užitečné nástroje pro efektivní tvorbu.

Visual Studio 2008

lze do konce června získat jako upgrade z výrazně rozšířeného portfolia produktů. Využijte této příležitosti a pořiďte si legální licence nástroje, který vás „živí“ (nebo teprve bude?).

Visual Studio Standard 2008

Zcela základní vývojové prostředí je nejvhodnější pro začínající nebo příležitostné vývojáře, kteří potřebují při vývoji kombinovat více jazyků, využívat vzdálené zdroje dat, XSLT transformace. Je tedy vhodným prostředím pro vývoj jednoduchých aplikací v prostředí Windows i webu.

cena upgrade 6 000 Kč

Visual Studio 2008 Professional

Plně vybavený systém pro vývoj webových aplikací a služeb, desktopových aplikací i aplikací pro mobilní zařízení. Je určen zejména pro samostatné profesionální programátory vyžadující komplexní nástroj pro tvorbu všech typů aplikací. Obsahuje i nástroje pro tvorbu aplikací a doplňků pro Microsoft Office. Zahrnuje plnou podporu všech typů deploymentu (Click Once, plnohodnotné instalační balíčky MSI). Pro vývoj a testování obsahuje i SQL Server Developer Edition (funkčně identický s SQL Enterprise).

cena upgrade 15 000 Kč

Visual Studio s MSDN

Určitě své aplikace testujete. Pak rozhodně potřebujete MSDN Subscription, které vám zajistí nejen všechny minulé a současné, ale i nejnovější verze produktů společnosti Microsoft (krom multimédií a her). Použít je můžete pro vývoj a testování svých aplikací a budete je mít vždy po ruce i ve všech možných jazycích.

Visual Studio Professional s MSDN Professional

Vedle vlastního vývojového prostředí obsahuje ucelenou řadu SDK a DDK, serverové i klientské OS, Visual FoxPro a Visual Source Safe.

Visual Studio Professional s MSDN Premium

obsahuje vše výše uvedené a navíc kompletní sadu serverových produktů, Expression Web a Blend a také licenci Office, Visio Pro, Project Standard, kterou lze používat i na běžnou práci.

Visual Studio Team Edition s MSDN Premium

se nabízí ve třech edicích: Architecture, Development/Database a Test. Je dokonale připraveno pro profesionální týmovou spolupráci. Všechny edice obsahují vše, co Visual Studio Professional, a k tomu ještě specializované nástroje podle toho, o jakou týmovou edici se jedná. Zahrnuje  i software pro týmový vývoj a správu zdrojového kódu Team Foundation Server for Workgroup pro 5 uživatelů a přístupovou klientskou licenci CAL k samostatnému Team Foundation Serveru. Bližší informace a připravené testovací prostředí najdete na webu teamsystem.

Společnost DAQUAS již od roku 1997 pomáhá tuzemským vývojářům využívat všech praktických výhod  předplatného MSDN v roli Informačního centra MSDN/TechNet pro Českou republiku. Postaráme se i o vás.

 


 

1 Ke všem produktům rodiny Expression je otevřená široká cesta upgrade nejen z předchozích verzí, ale i z mnoha produktů podobného i příbuzného zaměření. Detailní informace vám rádi poskytneme.
2 Expression Design je samostatně dostupný pouze v multilicenčních programech. Je také součástí sady Expression Studio.