Půl tuctu rad a doporučení, jak si elegantně, spolehlivě a výhodně zajistit všechny nástroje, služby a podporu společnosti Microsoft, které potřebujete, abyste mohli odvádět kvalitní vývojářskou práci, neztráceli zbytečně čas a produkovali spolehlivé a uživateli oblíbené aplikace.

Jitka FrolíkováJitka Frolíková
SoftwareSoftware
26.05.2008 16:51:0026.05.2008 16:51:00

Jitka Frolíková

správce stránek MSDN a TechNet

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Jak si vývojář ulehčí život?

1. Přejde na Visual Studio 2008

Edice Standard vám umožní správu a sestavování aplikací proti různým verzím .NET Framework 2.0, 3.0 nebo 3.5, hladší přístup k datům pomocí jazyka LINQ nebo třeba integraci s Microsoft Expression.

Edice Professional vám umožní vyvíjet pro mobilní aplikace, v „unmanaged“ kódu překládat pro 64bitová prostředí, podporuje vzdálené ladění kódu. Byla navržena na vývoj projektů pro web (včetně ASP.NET a AJAX). Oceníte zejména programování a ladění vícevrstvých serverových aplikací zcela uvnitř vývojového prostředí Visual Studia včetně unit testingu, plnou podporu všech typů deploymentu (Click Once, tvorbu instalačních balíčků MSI), nejvyšší plnohodnotnou verzi SQL Serveru v podobě produktu SQL Server Developer Edition a vytváření tiskových sestav.

Přechod vám usnadní rozšířené možnosti upgradu i z vývojářských nástrojů, které jsou zdarma (např. Express edice, Eclipse). Více vám rádi sdělíme na msdn@daquas.cz.

2. Přejde na předplatné Visual Studio s MSDN

A získá tak navíc ještě software s licencí pro vývoj a testování. Existuje několik variant předplatného:

  • Visual Studio Professional s MSDN Professional obsahuje SDK, DDK, Windows 2008 Server, Windows XP Pro, Windows XP Home, Windows XP Media Center Edition, Virtual PC, Virtual PC for Mac, Windows Vista, Visual FoxPro, Visual SourceSafe, SQL Server Developer Edition.
  • Visual Studio Professional s MSDN Premium obsahuje vše, co Visual Studio Pro/MSDN Pro, a navíc široký výběr serverových produktů. Zahrnuje např. Commerce Server, Exchange Server, Host Integration Server, Application Center, BizTalk Server (Developer Edition), Content Management Server (Developer Edition), Identity Integration Server (Enterprise Edition), ISA Server, Operations Manager, Office Live Communications Server, SharePoint Server, Configuration Manager, produkt na vytváření webových stránek Expression Web a Expression Blend. Jednu licenci Office, Visio Professional a Project Standard lze užívat i pro práci bez přímého vztahu k vývoji a testování.
  • Visual Studio Team Edition s MSDN Premium se nabízí ve čtyřech edicích: Architect, Development, Database a Tester.
    Všechny edice obsahují vše, co Visual Studio Pro s MSDN Premium, a podle toho, o jakou týmovou edici se jedná, je Visual Studio vždy obohaceno o specializované nástroje. Navíc každá týmová edice obsahuje software pro týmový vývoj a správu zdrojového kódu Team Foundation Server for Workgroup pro 5 uživatelů a přístupovou klientskou licenci CAL k samostatnému Team Foundation Serveru. Bližší informace k němu najdete na www.teamsystem.cz.

3. Využívá české diskusní fórum pro vývojáře

týkající se instalace a uživatelského prostředí.

4. Stane se členem MSDN Connection,

programu, který nabízí vývojářům stahování ukázkových aplikací, slevy na vývojářská školení a akce, knihy a další.

5. Sleduje akce pro vývojáře

na stránkách www.microsoft.com/cze/msdn/events/.

6. Je klientem DAQUAS, s.r.o,

kde mu vždycky profesionálně poradí a pomohou, protože již od roku 1997 provozují také oficiální Informační centrum MSDN pro ČR.