Symantec Backup Exec System Recovery – řešení pro rychlé a efektivní zálohování a obnovu systémů nebo pouze jednotlivých souborů a složek. Zálohované systémy lze obnovit do původního stavu v řádech několika minut. Pokud zrovna nemáte k dispozici hardware podobný tomu havarovanému, nevadí. Díky technologii bare-metal je obnova možná i na úplně odlišný stroj s jiným typem disku, s jiným procesorem… je to úplně jedno. V případě krajní nouze lze zálohovaný server obnovit do virtuálního prostředí a až bude k dispozici nový hardware, převede se systém z virtuálu na něj. Systémy lze obnovovat i vzdáleně např. na pobočkách bez nutnosti fyzické přítomnosti správce.

Petr BauerPetr Bauer
SoftwareSoftware
08.12.2009 12:45:0008.12.2009 12:45:00

Petr Bauer

specialista na bezpečnostní a jinak užitečné produkty

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Symantec Backup Exec System Recovery 2010

Symantec Backup Exec System Recovery – řešení pro rychlé a efektivní zálohování a obnovu systémů nebo pouze jednotlivých souborů a složek. Zálohované systémy lze obnovit do původního stavu v řádech několika minut. Pokud zrovna nemáte k dispozici hardware podobný tomu havarovanému, nevadí. Díky technologii bare-metal je obnova možná i na úplně odlišný stroj s jiným typem disku, s jiným procesorem… je to úplně jedno. V případě krajní nouze lze zálohovaný server obnovit do virtuálního prostředí a až bude k dispozici nový hardware, převede se systém z virtuálu na něj. Systémy lze obnovovat i vzdáleně např. na pobočkách bez nutnosti fyzické přítomnosti správce. Řešení je dostupné v pěti variantách:

Symantec Backup Exec System Recovery Server Edition

Novinky:

  • Podpora Microsoft Windows Server 2008 R2 včetně možnosti obnovy na odlišný hardware či do virtuálního prostředí.
  • Granular Restore Option je nyní součástí základního produktu, neplatí se tedy zvlášť jako u předchozí verze. Pomocí této technologie lze ze zálohy obnovit jednotlivé e-maily (Exchange), dokumenty (SharePoint) či soubory a složky během několika vteřin.
  • Backup Exec System Recovery Management Solution je nástroj pro centrální správu produktů Backup Exec System Recovery 2010, 8.5, 8.0 a též Backup Exec System Recovery Linux Edition. Dříve se tato komponenta jmenovala Symantec Backup Exec System Recovery Manager a pořizovala se zvlášť. Zařazením centrální správy do produktu tak dochází k úspoře okolo 30 000 Kč, což je velmi příjemné zjištění.
  • Podpora virtuálních prostředí VMware vSphere 4.0, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 a Citrix XenServer 5.x.
  • Podpora Microsoft Exchange Server 2010 zajišťuje kompletní ochranu Exchange 2010 skrze integraci s VSS.

Symantec Backup Exec System Recovery Windows Small Business Server Edition

Speciální edice určená pro Windows Small Business Server 2003 a 2008 (32bit a 64bit). Novinky ve verzi 2010 jsou stejné jako u výše popsané Server Edition.

Symantec Backup Exec System Recovery Desktop Edition

Nástroj pro efektivní zálohování a obnovu jednotlivých souborů/složek či celých systémů Windows na pracovních stanicích a noteboocích.

Novinky:

  • Podpora Microsoft Windows 7 včetně možnosti obnovy na odlišný hardware či do virtuálního prostředí.
  • Nástroj centrální správy Backup Exec System Recovery Management Solution.
  • Podpora virtuálních prostředí VMware vSphere 4.0, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 a Citrix XenServer 5.x.

Symantec Backup Exec System Recovery Virtual Edition

Symantec Backup Exec System Recovery 2010 Virtual Edition je jednoduché a efektivní řešení pro zálohování a obnovu jednotlivých souborů/složek a celých systémů provozovaných ve virtuálních prostředích. Jedna licence může chránit neomezené množství virtuálních strojů běžících na jednom hostitelském systému. Novinky ve verzi 2010 jsou stejné jako u výše popsané Server Edition.

Symantec Backup Exec System Recovery Linux Edition

Symantec Backup Exec System Recovery 2010 Linux Edition umožňuje zálohování a obnovu celých systémů Linux, diskových oddílů či jednotlivých souborů a složek.

Novinky:

  • Hot imaging serverů Linux – záloha operačního systému, aplikací, souborů, složek a nastavení do jediného, snadno upravovatelného bodu obnovení.
  • Cold nebo Offline Backup umožňují vytvoření bodu obnovení bez nutnosti spouštět systém Linux z pevného disku.
  • Linux Symantec Recovery Disk Creation Tool dává správcům možnost vytvořit si vlastní CD či DVD pro potřeby obnovy.
  • Centrální správa v podobě Backup Exec System Recovery Management Solution.
  • Offsite Backup Copy zajišťuje automatické kopírování bodu obnovení do vzdálených úložišť (FTP, sdílené složky, přenosná zařízení apod.).

V případě zájmu o více informací či o některou z uvedených edic nás neváhejte kontaktovat telefonicky či e-mailem. Rádi vám pomůžeme.