Tři různé edice Azure Active Directory: Basic, Premium Plan 1, Premium Plan 2

Zuzana SobotkováZuzana Sobotková
AktualityAktuality
04.10.2016 11:32:0004.10.2016 11:32:00

Zuzana Sobotková

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Azure Active Directory Premium

Služba Azure Active Directory, zajišťující správu identit a přístupů pro vaše interní i externí uživatele, přichází od října 2016 s rozdělením funkcionality do tří různých edic.

Azure Active Directory Basic je navržena pro potřeby příležitostně přistupujících uživatelů s primárním využitím cloudového prostředí. Nabízí správu přístupů a skupin uživatelů, samoobslužné resetování hesla pro cloudové aplikace a možnosti publikování webových aplikací on premise s využitím Azure Active Directory.

Azure Active Directory Premium Plan 1 obsahuje už pokročilé možnosti správy identit a je připraven poradit si s hybridními uživateli přistupujícími jak ke cloudovému, tak k on premise prostředí. Kromě toho je plán obohacen také o funkce pro ochranu a bezpečnost a pro pokročilé administrátory přináší i možnosti dynamických skupin a samoobslužné správy skupin.

Azure Active Directory Premium Plan 2 disponuje pokročilými funkcemi v oblasti ochrany uživatelů a přístupu k citlivým podnikovým datům. Přináší i správu privilegovaných uživatelů pro lepší kontrolu nad činností administrátorů a jejich přístupy ke zdrojům, a také pro poskytnutí dočasných přístupových práv.

Služby Azure Active Directory jsou dostupné samostatně nebo jako součást balíčku Enterprise Mobility and Security.