Visual Studio Online, dříve Team Foundation Service, představuje prostor pro vaše projektová data v cloudu. Za pár minut můžete využívat cloudovou infrastrukturu bez instalace nebo konfigurace jediného serveru.

externí autořiexterní autoři
SoftwareSoftware
02.12.2013 16:41:0002.12.2013 16:41:00

externí autoři

externí přispěvatelé magazínu softwarový QUAS

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Visual Studio Online

Visual Studio Online, dříve Team Foundation Service, představuje prostor pro vaše projektová data v cloudu. Za pár minut můžete využívat cloudovou infrastrukturu bez instalace nebo konfigurace jediného serveru.

Můžete si vytvořit prostředí, které obsahuje vše potřebné – od hostovaných úložišť Git a nástrojů pro sledování projektů až po průběžnou integraci a integrované vývojové prostředí. Ke svému projektu v cloudu se můžete připojit pomocí oblíbených vývojových nástrojů, jako je Visual Studio, Eclipse nebo Xcode.

Služby jsou dostupné na adrese www.Visualstudio.com v několika verzích/plánech, které se liší cenou a funkčností. Jsou to Visual Studio On-line Basic, Professional a Advanced. Pokud jste předplatiteli MSDN, můžete se k projektům připojit nebo je zakládat bez dalšího poplatku.

Součástí každého účtu služby Visual Studio Online je pět bezplatných uživatelů verze Basic a sdílené prostředky pro sestavování a zátěžové testy. Jak se časem tým rozšiřuje nebo se zvyšují nároky, můžete kombinováním uživatelských plánů a prostředků poskytnout jednotlivým uživatelům vše, co potřebují.

Visual Studio Online nabízí širokou škálu nástrojů a služeb, které podporují různé způsoby vývoje. Nedávno Microsoft představil novou službu „Monaco“, navrženou speciálně pro budování a udržování Windows Azure Websites. Vývojáři v ní získávají odlehčeného společníka k desktopovému rozhraní Visual Studia, který je dostupný z libovolného zařízení na libovolné platformě. Monaco je nadupané vývojové prostředí zaměřené na kód, optimalizované pro platformu Windows Azure, takže je snadné začít vytvářet a udržovat aplikace v cloudu.

Musí to fungovat!

Vývojáři a vývojářské týmy musí zajistit, že jejich aplikace jsou dostupné, fungují podle očekávání a neustále se zlepšují. Visual Studio Online Application Insights je sada služeb, která poskytuje kompletní přehled o aplikacích a umožňuje aktivněji sledovat, zda všechno běží, jak má, a když tomu tak není, dodává informace k rychlému odstranění problémů. Tyto informace se zpětně integrují do vývojových nástrojů.

Díky Application Insights budete schopni neustále zlepšovat své aplikace a třeba i určovat prioritu investic! Shromažďuje totiž obšírné informace o fungování, výkonu a využívání vašich aplikací, ať už běží v lokální síti, v Azure, u jiných poskytovatelů cloudu nebo v nějaké kombinaci všech tří možností.

Služby Application Insights zahrnují:

  1. Monitorování dostupnosti zvenčí
  2. Application Performance Monitoring pro sledování vnitřních částí aplikace a systému
  3. Daty řízené rozhodování. Máte totiž k dispozici rozbory toho, jak aplikaci používají zákazníci.

Aby se všechna tato data dala rozumně využít, dodávají se v různých podobách: Dynamic Reports, Email Alerts, které si lze přizpůsobit podle přání, a Dashboards, které je možné snadno nakonfigurovat.

Více informací najdete na adrese: http://blogs.msdn.com/b/visualstudioalm. Chcete přeci, aby vaše aplikace „neměly chybu“.