Project Online Essentials | Project Online Professional | Project Online Premium

Zuzana SobotkováZuzana Sobotková
AktualityAktuality
04.10.2016 11:40:0004.10.2016 11:40:00

Zuzana Sobotková

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Změna služeb Project Online

Změny v portfoliu služeb společnosti Microsoft si letos nedaly pauzu ani o prázdninách. V srpnu proběhla inovace v rozdělení služeb Project Online do nové sady plánů. V předchozím období bylo možné pořídit plán Project Online, který představoval možnosti serverového řešení poskytovaného z datových center Microsoftu. Zvlášť pak byla dostupná desktopová aplikace Project Pro for Office 365, kterou si uživatel mohl nainstalovat až na 5 svých zařízení. Dohromady se obě části řešení daly pořídit za zvýhodněných cenových podmínek.

Aktuálně v nabídce Project Online nalezneme tři produkty:

Project Online Essentials představuje nabídku základní funkcionality Project Serveru poskytované z cloudu. Neobsahuje právo na plnou desktopovou aplikaci, ale nabídne vám možnosti správy úkolů včetně synchronizace sharepointových úkolů, dále sdílení dokumentů, odesílání časových rozvrhů a spolupracuje také s informacemi o stavu a dostupnosti pocházejícími ze Skype for Business.

Project Online Professional navíc obsahuje možnosti plánování projektů i s jejich náklady a správou projektových zdrojů, publikování projektů do cloudu a generování sestav a business intelligence. Tato služba už také přináší plnohodnotnou desktopovou aplikaci Project s možností instalace až na 5 zařízení uživatele, který má tuto licenci přidělenu.

Project Online Premium je funkčně nejvyšší variantou služeb Project Online. Ve srovnání s plánem Professional je bohatší o možnosti řízení požadavků, správy podnikových zdrojů a o výběr a optimalizaci portfolia včetně předdefinovaných sestav. Tato edice nabízí ještě variantu Project Online Premium without Project app, která nahrazuje dřívější licenci Project online.

Všechny tři produkty jsou dostupné v přímém pořizovacím modelu na webu společnosti Microsoft s možností měsíčního pronájmu nebo v programech Open na bázi ročního předplatného za zvýhodněnou cenu a také u vašich partnerů společně s podporou, službami a měsíční platbou v modelu CSP.