Visual Studio 2010 bude uvedeno na trh v průběhu dubna 2010. Zákazníci, kteří vlastní v dubnu 2010 licenci Visual Studia s aktivním předplatným MSDN, mají jedinečnou příležitost těžit z výhod přicházejících změn úrovní Visual Studia. Dostanou se k nim rovnou a lacinější cestou.

Jitka FrolíkováJitka Frolíková
MSDNMSDN
08.12.2009 12:00:0008.12.2009 12:00:00

Jitka Frolíková

správce stránek MSDN a TechNet

ALSO Czech Republic s.r.o.
+420 222 512 201
+420 603 442 434
daquas@daquas.cz
Anny Letenské 7, Praha 2

Visual Studio 2010 s MSDN jinak a lépe

Visual Studio 2010 bude uvedeno na trh v průběhu dubna 2010. Zákazníci, kteří vlastní v dubnu 2010 licenci Visual Studia s aktivním předplatným MSDN, mají jedinečnou příležitost těžit z výhod přicházejících změn úrovní Visual Studia. Dostanou se k nim rovnou a lacinější cestou.

S aktivním MSDN o level výš

S příchodem verze 2010 se opět mění struktura produktové řady. Bude jednodušší a bude dávat víc. A ten, kdo bude mít při příchodu Studia na trh běžící předplatné MSDN, se může v mnoha případech dostat k verzi vyšší, než jakou si původně zaplatil. (Nebo: než jakou si právě teď ještě zaplatí... Protože zatím ještě prodáváme Visual Studio 2008 s MSDN Professional a Premium a vy si teď můžete prohlédnout, jak vysoko vás vaše chytrá volba dovede.)

  • Visual Studio Professional with MSDN Professional › Visual Studio 2010 Professional with MSDN, to je základní edice pro profesionální vývoj.
  • Visual Studio Professional with MSDN Premium › Visual Studio 2010 Premium with MSDN. Oproti edici Professional poskytuje navíc pokročilé nástroje pro vývoj aplikací – analýzu kódu, metriky kódu, profilování, měření pokrytí kódu testy, analýzu dopadu změn v kódu, změnové řízení a nasazení databázového schématu, generování dat a všechny druhy funkčních testů od databázové vrstvy až po automatizované testy uživatelského rozhraní.
  • Visual Studio Team Architect, Visual Studio Team Development + Database nebo Visual Studio Team Test with MSDN Premium › Visual Studio 2010 Ultimate with MSDN.
  • Visual Studio Team Suite with MSDN Premium › Visual Studio 2010 Ultimate with MSDN. Oproti edici Premium má navíc nástroje pro pokrytí celého životního cyklu vývoje – od návrhu až po konečné otestování. Jedná se zejména o UML diagramy, analýzu architektury aplikace, automatickou kontrolu správné architektury aplikace, zátěžové testování, akceptační testování, správu virtuálních testovacích prostředí a historické ladění.

Ve všech případech se jedná o licenci pro jednoho uživatele.

Co se ještě stane?

  • Přibývá zcela nový produkt Visual Studio Test Elements 2010 with MSDN, určený pro testery, kteří nic nevyvíjejí. Slouží k definici, plánování a provádění akceptačních testů.
  • MSDN ve výše zmíněných sadách Visual Studio Professional, Premium, Ultimate a Test Elements bude obsahovat licenci na neomezený počet instalací serverové části produktu Team Foundation Server 2010 a jednu klientskou přístupovou licenci (CAL) k jeho využití. Více se dozvíte v článku Novinky v Team Foundation Serveru 2010.
  • MSDN v produktech Premium a Ultimate bude obsahovat licenci na Expression Studio 3.
  • Ruší se Visual Studio Standard, bezplatné verze Visual Studio 2010 Express budou dostupné i nadále.
  • Poslední beta verze, která je ke stažení ze stránek společnosti Microsoft, již obsahuje i licenci Go-Live s možností komerčního šíření a nasazení softwaru v této fázi vývoje produktu.